سه شنبه , ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

اخلاق حرفه ای به کنار!حرفه ی اخلاقی را دریابید!

همایون شجریان

یاداشت خبرنگار آواتصویر-رسیدن پای خوانندگان تازه نفس به استیج ها و تعدد اجراهای زنده , چالش های زیادی را به همراه داشته است .
تاثیر مارکت موسیقی و خوانندگان بر جامعه و به خصوص نوجوانان بر کسی پوشیده نیست . حال باید به بررسی این موضوع پرداخت که مخاطبان بر خوانندگان تاثیر می گذارند و مسیر هنری خواننده را کلید می زنند و یا این که خوانندگان با نقش الگویی خود , معنا و مفهوم هنر را در کنار اخلاق در ذهن مخاطبان ترسیم می کنند ؟
کلمه ی هنر و هنرمند ورای از ذوق و استعداد , اخلاق حرفه ای را می طلبد و هنرمند کسی است که هنر و شخصیت را مانند دو بال ترقی برای خودش در نظر بگیرد . مارکت موسیقی ایران شاهد خواننده های زیادی بوده که تنها به بعد هنر پرداخته اند و مسلما با یک بال نمی شود پرواز کرد . این خوانندگان به سرعت به چشم آمدن , از چشم افتاده اند .
در تب و تاب دوباره ی کنسرت های موسیقی پساکرونایی , هرروزه در شبکه های اجتماعی ویدیوهایی بازنشر می شوند که متاسفانه هتک حرمت مخاطب را بازتاب می کنند .
در همین رابطه ، در طی چند روز اخیر خواننده ی پاپ ، گرشا رضایی حواشی فراوانی را برای خود رقم زده است .
گرشا رضایی در کنسرت ده تیر ماه سال جاری در شهر زاهدان ، در پاسخ به صحبت یکی از مخاطبان مبنی بر اجرای زنده و نه پلی بک ، با ادبیات نادرستی به این درخواست پاسخ داد و در طی کنسرت به تمسخر این فرد پرداخت .
این خواننده در کنسرت بعدی خود مجددا به این اتفاق اشاره کرد و با ادبیات سخیفانه تری به دفاع از خود پرداخت .
نکته ی قابل توجه این است که او خود را سرمایه ی فرهنگی کشور می داند و در عین حال با کلمات ناشایستی با مخاطبان خود صحبت می کند و بیست سال سابقه ی هنری خود را ضامن هر اهانتی تلقی می کند .
صد البته که لازمه ی سرمایه ی فرهنگی بودن یک شخص ٫ نهادینه شدن ادب و فرهنگ و احترام در شخصیت آن فرد است چرا که “ از کوزه همان برون تراود که در اوست “ و از طرفی حفظ شان مهمان ٫ یکی از اصول اولیه ی میزبانی کنسرت است .
در کنار خواننده ٫ نقش نهادهای نظارتی را نیز باید مهم قلمداد کرد ؛ مجوزهای پی در پی اجرای کنسرت ها ،چنین جسارت هایی را به خوانندگان می‌بخشد .
حال که وزارت ارشاد چنین بی حرمتی ها و صحبت های ناشایست را عاملی برای توقف هنری خواننده نمی‌داند ٫ خود مخاطبان باید دست به تحریم چنین خوانندگانی بزنند .
این ویدیوها در کنار بار منفی , نکته ی مثبتی را بیان می کند و آن ارتقای دانش موسیقیایی مخاطبان و مطالبه ی بر حق یک اجرای زنده ی قوی و به دور از پلی بک از خوانندگان و نوازنده هاست .
البته که با دیدن این ویدیوها و بازتاب های خبری نباید همه ی خوانندگان را با یک چوب راند ؛ در میان خوانندگان یک شبه معروف شده , نباید چشم از در درخشانی مانند همایون شجریان و حجت اشرف زاده بست که در کنار اخلاق حرفه ای , حرفه ی اخلاقی را نیز محترم می شمارند و خوانندگی را یک حرفه ی اخلاقی و تاثیرگذار بر جامعه می دانند .
چندی پیش خبری منتشر شد که کمتر کسی از آن بی خبر است و تقریبا تمام مخاطبان موسیقی جریان تمدیدهای بی شمار کنسرت همایون شجریان را می دانند . بدون شک یک تیم حرفه ای اخلاق مدار , در کنار هنر و آواز همایون شجریان چنین رکوردهای بی سابقه ای را رقم زده است .
حجت اشرف زاده نیز که در تلفیق سبک سنتی و پاپ تا اینجای راه موفق عمل کرده و مخاطبان فهیم بی شماری را با خود همراه ساخته است , در کنار صدای دلنشین , احترام به شعور مخاطب را از اهم اولویت های هنری خودش می داند و اتفاقات کنسرت هایش را مانند یک آینه بازتاب می دهد , بی کم و کاست نه مثل یک فیلتر جداکننده !
چرا که این خوانندگان , اعتلای موسیقی و فرهنگ را ترجیح میدهند نه جلب مخاطب و توجه از طریق حواشی را .
امیدواریم همه ی خوانندگان و شرکت های وابسته و دست اندرکاران , مخاطب و منزلتش را مهم بشمارند و به حرفه ی خود به یک حرفه ی اخلاق مدار و تاثیرگذار بر جامعه نگاه کنند ؛ چرا که حفظ فرهنگ یکی از وظایف هنرمندان است و مردم ایران شایسته ی شنیدن بهترین موسیقی ها و دیدن حرفه ای ترین خوانندگان , چه از نظر اخلاق و پوشش و چه از نظر سواد موسیقیایی , بر روی استیج ها هستند .شیوا زارع

همچنین ببینید

حامیم

حامیم در آخرین شب از فروردین ماه روی صحنه اجرا رفت

آواتصویر-حامیم که پیش از این در سال جدید در تاریخ هفت فروردین ماه هم اجرای خود را روی صحنه برده بود، در شامگاه ۳۱ فروردین ماه یکبار دیگر کنسرت خود را در دو سانس اجرا در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی برگزار کرد 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.